<< Alle bøger og artikler

Skriv sange … komponér klange 4

Korarrangement fra 2-stemmigt børnekor til professionel vokalgruppe

Denne bog fokuserer på, hvordan man laver et godt vokalarrangement. Dette sker trin for trin og gennem flere niveauer fra en enkel tostemmig børnekorsats til det professionelle voksenkor. Nogle af disse trin kvalificerer udgangspunktet – melodien, teksten og de udøvende. Denne kvalificering – eller undersøgelse af muligheder – leder videre til andre trin med fokus på arrangementstekniske forhold som harmonik og stemmeføring.

Bind 4 indgår i serien Skriv sange … komponér klange, der henvender sig til alle, der gerne vil lære at skrive en sang og sætte noget uden om denne sang i form af akkorder og arrangement.

John Høybye anmeldte bogen i Dansk Sang, februar 2015, over 2 sider med indledningsordene: At læse denne bog er en fornøjelse – en vederkvægelse fristes jeg lidt højstemt til at sige … Læs hele anmeldelsen.

(172 sider)

Udgivet på:
Dansk Sang
År:
2014
ISBN:
978-87-7612-901-9
Anmeldelser:

Meget kort uddrag af John Høybyes anmeldelse i Dansk Sang:

At læse og studere denne bog er en fornøjelse – en vederkvægelse fristes jeg lidt højstemt til at sige. For ikke alene er den sprængfyldt med faglig viden på højeste niveau – den sætter tingene på plads med ordentlige, præcise definitioner, og så vrimler den med muntre og tankevækkende sproglige godbidder …
Masser af gode nodeeksempler er der. I et appetitligt og instruktivt layout.
….
Herligt – synes undertegnede – for et bredt og fagligt velfunderet repertoire af musikteoretiske begreber er et rigtig godt udgangspunkt for kreativ udfoldelse, når det gælder om at skabe velfungerende korarrangementer.
Bogen kan på det kraftigste anbefales som lærebog i arrangement i gymnasiernes musikundervisning, på læreruddannelserne, konservatorierne og universiteterne.

Læs hele anmeldelsen.

Uddrag af anmeldelse i Organist org 3 (marts 2015)

Her er mange gode overvejelser, der kan inspirere og bringe en på sporet af, hvordan man kan få tingene til at spille sammen. At materialevalget har afgørende konsekvens for satsens udformning, bliver i fremstillingen logisk og indlysende …

Det kan anbefales at købe bogen og selv gå i gang – eller holde øje med et kursus med forfatteren!

Se hele anmeldelsen som pdf her.