<< Alle bøger og artikler

Med knogler og muskler

En ny indgang til kompositionsaktiviteter, musikalsk analyse, musikkundskab, harmonilære og satslære

Det er bogens formål at få arbejdet med at skrive satser til at fremstå med et andet resultat end snævre og pædagogisk tilvirkede idealsatser.

Bogen henvender sig primært til personer, der ønsker at forstå musikken lidt bedre. Og som vil nærme sig denne forståelse gennem musik, ved at begreber og fagtermer udledes af et konkret studeret værk og straks derefter efterprøves ved at lave en tilsvarende sats.

Bogen tager udgangspunkt i Bartóks “For Children” og “Mikrokosmos”

(255 sider)

Udgivet på:
Dansk Sang
År:
2008
ISBN:
978-87-7612-453-3
Anmeldelser:

Merete Wendler anmelder i Musikbladet – for gymnasie- og HF-lærere (udpluk):

… guldgrube af viden, der serveres med overblik og sans for såvel detalje som helhed… Sikke en sammenhæng mellem teori og praksis, der kunne skabes vha. denne bogs mange spændende opgaver. 

MCs’ bog er meget pædagogisk tænkt og er et resultat af års afprøvning af materiale … Der er en rigdom af let spillelige nodeeksempler, og vigtige begreber er typografisk fremhævede i teksten … Bogens tryk er lækkert, indbindingen solid og sideopsætningen indbydende …

En stor styrke i MCs bog er de lange linier i musikhistorien, man får foræret undervejs …  En yderligere styrke ved MC’s bog er – ifølge denne anmelder – dens uortodokse tilgang til satsarbejde: fantasi snarere end regler. 

Det kan jeg kun anbefale. 

Læs hele anmeldelsen her.

 

Anmeldelse i Folkeskolens Musiklærerforenings Blad, Dansk Sang (2009, nr. 4):

Er en bog, der på en ny og spændende måde giver læseren en større indsigt i musikteori og satslære … Du kommer så at sige i mesterlære hos Béla Bartók … Hele tiden ved hjælp af enkle satser der er til at spille. Det er en stor kvalitet, for som Mogens Christensen siger: Vi skal i gang med musikken med det samme!

… bogen giver lejlighed til at stjæle med arme og ben fra et overflødighedshorn af enkel, gennemtænkt og effektiv teknik. 

Bogen har en gennemtænkt progression, der gør den yderst anvendelig som lærebog på seminariet, i gymnasiet og på konservatorierne. Og den stærke tilknytning mellem analyse og praktisk arbejde er en klar styrke ved bogen. Den er inspirerende og giver læseren brændstof til at rejse ind i musikteorien.

Med knogler og muskler er særdeles godt og gennemtænkt materiale, der med sikkerhed vil være et godt valg for all, som vil føres ind i musikteorien og satslæren på en anderledes og vedkommende måde.

Se hele anmeldelsen her.