<< All books and articles

Med knogler og muskler (With bones and Muscles)

A new access to composition activities, musical analysis, music knowledge, teaching of harmony and movement

The main aim of this book is to make the work with writing music pieces appear with another result than the narrow and educationally produced ideal  music pieces. The book is primarily for persons who want to obtain a better understanding of music, and who wish to move closer to this understanding through music, in a way where conception and professional terms appear from an actual studied work, and immediately thereafter is controlled by making a similar piece.

With point-of-departure in Bartók’s “For Children” and “Mikrokosmos”

(255 pages)

Released on/by:
Dansk Sang
Year:
2008
ISBN:
978-87-7612-453-3
Reviews:

Merete Wendler anmelder i Musikbladet – for gymnasie- og HF-lærere (udpluk):

… guldgrube af viden, der serveres med overblik og sans for såvel detalje som helhed… Sikke en sammenhæng mellem teori og praksis, der kunne skabes vha. denne bogs mange spændende opgaver. 

MCs’ bog er meget pædagogisk tænkt og er et resultat af års afprøvning af materiale … Der er en rigdom af let spillelige nodeeksempler, og vigtige begreber er typografisk fremhævede i teksten … Bogens tryk er lækkert, indbindingen solid og sideopsætningen indbydende …

En stor styrke i MCs bog er de lange linier i musikhistorien, man får foræret undervejs …  En yderligere styrke ved MC’s bog er – ifølge denne anmelder – dens uortodokse tilgang til satsarbejde: fantasi snarere end regler. 

Det kan jeg kun anbefale. 

Læs hele anmeldelsen her.

 

Anmeldelse i Folkeskolens Musiklærerforenings Blad, Dansk Sang (2009, nr. 4):

Er en bog, der på en ny og spændende måde giver læseren en større indsigt i musikteori og satslære … Du kommer så at sige i mesterlære hos Béla Bartók … Hele tiden ved hjælp af enkle satser der er til at spille. Det er en stor kvalitet, for som Mogens Christensen siger: Vi skal i gang med musikken med det samme!

… bogen giver lejlighed til at stjæle med arme og ben fra et overflødighedshorn af enkel, gennemtænkt og effektiv teknik. 

Bogen har en gennemtænkt progression, der gør den yderst anvendelig som lærebog på seminariet, i gymnasiet og på konservatorierne. Og den stærke tilknytning mellem analyse og praktisk arbejde er en klar styrke ved bogen. Den er inspirerende og giver læseren brændstof til at rejse ind i musikteorien.

Med knogler og muskler er særdeles godt og gennemtænkt materiale, der med sikkerhed vil være et godt valg for all, som vil føres ind i musikteorien og satslæren på en anderledes og vedkommende måde.

Se hele anmeldelsen her.