<< Værkfortegnelse

Libra Eclipticae

Besætning:
Klaver solo
Tilblivelsesår:
2000
Uropførselsår:
2000
Varighed:
8 minutter
Tilegnet/Oprindeligt skrevet til:
Maria Rørbech
Om værket:

Libra eclipticae er den 7. sats i Liber Eclipticae og finder sin inspiration i stjernetegnet Vægten.

Astrologisk set hører dette tegn til i kategorien kardinal (initiativ, handling, styrke, målrettethed og gennemslagskraft) og i elementet luft (kommunikation, åbenhed, fleksibilitet, tilpasningsevne, nysgerrighed og hurtighed).

Denne kombination giver en karakter, der gennem sin sorgløse charme meget hurtigt kan etablere venskaber. Og som det næsten ligger i navnet tilstræbes balance og retfærdighed.

Mottoet er: Se til begge sider!

Værket findes på 2 CD’er: en Classico og en Paula-udgivelse

Anmeldelser:

… bygget op i diskante og lyse forløb, gennemsigtigt med en overbevisende udvikling, der tager hele instrumentets volumen i brug og lader pianisten arbejde for sagen. Som helt ny musik bør man nok gøre sig bedre kendt med det end en enkelt gennemlytning, men “Libra” fik en udførelse, som placerer det på samme niveau som de store forgængere i koncerten. Det er tænkeligt nok en lille klaverklassiker, der er født her i 2000!

(Frederiksborgs Amtsavis)

… krystallinsk smuk. (Berlingske Tidende)

... velskrevet og spændende klavermusik med konturer, som næsten virkede sort-hvide i deres klare skarphed. “Libra” skal hermed være anbefalet til dygtige pianister. (Jyllands-Posten)

Stykket synes at ligge godt for instrumentet med sine tætte, modernistisk inspirerede klange sluppet løs i organisk glideflugt. (Politiken)