<< Værkfortegnelse

Vinterlys / Winter Light

Besætning:
Violin og blokfløjter
Tilblivelsesår:
1991
Uropførselsår:
1991
Varighed:
10 min.
Kreditering:
Helle Kristensen og Ricardo Odriozola
Tilegnet/Oprindeligt skrevet til:
Helle Kristensen og Ricardo Odriozola
Om værket:

Vinterlys er et lille studie i fortætningsgrader og søger at indfange alle vinterbelysninger, fra sagte snedrys, over indadvendt skumringsstemning til glitrende lysmasser fra en lavthængende sol.

Værket opnåede en høj placering ved UNESCO’s International Rostrum of composers 1994 og blev udsendt på over 30 radiostationer verden over

Se artiklen i Bärenreiters Kammermusikführer.

Værket er indspillet på to CD’er: Point og Paula

Anmeldelser:

... vellykket, udsøgt formudvikling og opfindsom instrumentering gav liv og blod.
(Bergens Tidende)

... studium af vintersolens punktuelle og lineære tilstedeværelse i det landskab, den stilfærdigt fremmaner.

Instrumentbehandlingen lader virkelig de to solostemmer male en landskabelig bredde og et dybdeperspektiv i musikken, der har stedvise, karakteristiske mindelser om elektroniske klangvirkninger… ubelastet tilgang til instrumentet. Her er alle spor af både musikskole og barokfetichisme blæst væk til fordel for en på én gang erfaren og nytænkende omgang med instrumentet, der giver en frapperende alsidighed og bredde i udtryksregisteret.
(Dansk Musik Tidsskrift).

… fortryllende.
(Weekendavisen)

… vinterlysets blændende og knitrende brydninger med skærende dissonanser der fremkalder nogle usædvanlig tydelige differenstoner.
(Politiken)

… Christensens Klangwelt ist von … Eiskristallen – behende Tonskizzen von lebendiger Leichtigkeit am Rande der Improvisation.
(Münchner Kulturmagazin)

... den skærende skarpe Christensen-klassiker Winter Light for blokfløjter og violin, der får i mere end én forstand blændende musik ud af de fotografisk smukke associationer, som springer fra titlen.
(Dansk Musik Tidsskrift)