<< Værkfortegnelse

Nocturnal Birds

Besætning:
Blokfløjte (Skærsommernatsfugle: + guitar og elektronik; Vinternatsfugle: + elektronik)
Tilblivelsesår:
1993- 1998
Uropførselsår:
1993- 1998
Varighed:
30 minutter
Tilegnet/Oprindeligt skrevet til:
Helle Kristensen
Om værket:

Nocturnal Birds er en samling af fire årstidsstykker – Vårnatsfugle, Skærsommernatsfugle, Høstnatsfugle og Vinternatsfugle – der kan opføres samlet eller hver for sig.

Ordet nat skal ikke tages alt for bogstaveligt, da fugle jo kun sjældent synger om natten, men lige inden og når natten viger bort før det første morgengry, synges der med store bogstaver.

Hele cyklussen er indspillet to gange: med Helle Kristensen og med Pernille Petersen. Desuden findes stykkerne enkeltvis på tre CD’er: Point 5116, Paula 96, og Paula 97,

 

Anmeldelser:

Bird Nocturnals er egentlig fire selvstændige stykker, der fantaserer over natlige fuglestemmer i de fire årstider, og det er forbavsende, hvor overbevisende forehavendet er lykkedes … Man kan sagtens skrive programmusik i et modernistisk tonesprog. Mogens Christensen gør det med en malerisk vellyst, der ikke giver Vivaldi noget efter, og som sin italienske forgænger har han også en prik med blokfløjter og fuglesang – to ting, der gå godt i spand … han skriver sanseligt og opfindsomt, og får mange overraskende lyde ud af fløjterne.

(Politiken)