<< Værkfortegnelse

Lost Connections

Besætning:
2 sopraner, 2 mezzosopraner, 1 tenor, 1 basbaryton samt klaver
Tilblivelsesår:
2019
Uropførselsår:
2020
Varighed:
44 minutter
Kreditering:
Søren Bidstrup, Sidse Lund-Bach Henriksen, Sine Brobjerg Ringholm, Mari-Ann Memborg, Maria Paulescu og Jonas Tesch Kohl
Tilegnet/Oprindeligt skrevet til:
Søren Bidstrup, Sidse Lund-Bach Henriksen, Sine Brobjerg Ringholm, Mari-Ann Memborg, Maria Paulescu og Jonas Tesch Kohl
Om værket:

Lost connections er en kammeropera i en akt om “digital ensomhed”. Rammen er et tog, der går i stå midt i en lang mørk tunnel. Det er nok mere alvorlig, end man lige vil kendes ved. Strømmen er gået. Og endnu værre: internettet er væk!

Seks meget forskellige, men nu totalt isolerede unge mennesker i en stillekupé må forsøge at finde et alternativ til de virtuelle fællesskaber.

Vi møder den spirituelle – og aldeles u-connectede – type med gammeldags walkman, Jesus-kostume, krystaller og andre åndsfremmende remedier. Ved siden af ham: Den koleriske studerende, der vist ikke kan få sig snøvlet færdig med sin opgave.

I den anden ende: Den politisk aktive – men hovedet fuldt af halvparanoide konspirationstanker på vej til et vigtigt møde, og hvis sidedame pludseligt overraskes af en helt uventet og meget kraftig menstruation, der tilfører den kaotiske situation en rød tsunami.

I midten har vi så den pyntesyge type, der pludseligt gribes af angstfyldt nostalgi, og tilsidst den kvinde, der som den eneste har forstået, at togstoppet er mere alvorligt end fravær af internet.

Alle disse personer og forhold spilles nu ud mod og med hinanden.

Operaen er blevet til ved at de sangstuderende har opsøgt situationer blandt unge, og sammen med Bent Nørgaard har devised librettoen som et projekt.

Lost Connections er støttet af Kunstfonden (legatudvalget og huskunstnerordning) og KUV-midler fra Syddansk Musikkonservatorium.

Videoen er fra en midlertig workshop-version, opført på konservatoriet i Esbjerg. Instrueret af Armeen Rasmussen. Ved klaveret: Jan Ole Christiansen.