<< Alle projekter

MusX

- en musikhjemmeside for børn

Danmarks Radio P2 havde omkring århundredeskiftet en fast børneudsendelse kaldet Piccolo. Med det stigende internetbrug (stadig analogt …) var der et ønske om at inddrage de lyttende børn noget mere. Mogens Christensen blev hovedarkitekten for opbygningen af et site, der både på en legende måde skulle skabe interesse for kanalens musikprofil (klassisk musik, jazz og ny kompositionsmusik) og skulle indeholde spil samt – ikke mindst – have et kompositionshjørne.

I spillene kunne man sætte musik rigtigt sammen. Og forkert: blande f.eks, stumper af Mozart med stumper af Scott Joplin, Satie og Vivaldi. Eller sætte en renæssance-kanon rigtigt (og forkert) sammen. Man kunne øve sin pulsfornemmelse i andre spil. Faldt man i disse righoldige universer over en musikstump, man kunne lide, samlede man den op og gemte den.

I sitets inderste var kompositionsværkstedet, hvor den grafiske placeringen af den opsamlede musik og værkstedets lydbibliotek afstedkom et temmelig kontrollerbart auditivt resultat, der kunne strække sig fra blot at erstatte knaldet i Champagnegaloppen med en pruttelyd til selvstændige lydskulpturer. Børnene (og en del voksne …) kunne gemme deres ting, arbejde videre på dem samt via sitet sende det ind til P2. Her blev der hver uge udvalgt de ti bedste kompositioner, der både kunne ligge offentligt på sitet og blev spillet i radioen.

Sitet holdt sig i mange år med stor aktivitet – selv efter bortfaldet af Piccolo. Nu er det ikke mere i drift.

Læs mere i artiklen Komponer en historie

Læs omtale i Modus, juni 2005