<< Alle projekter

Musik-stafetten

Musikkkens rejse i kunsten – fra musik til maleri og fra maleri til ny musik og dans.

MUSIKSTAFETTEN (2010) var et samarbejde mellem konservatorierne i Odense, Esbjerg, Kunsthøjskolen i Holbæk, Danseværket i Aarhus og Kolding Musikskole (MGK).

Tanken hos initiativtageren, pianist og professor Erik Kaltoft, var at knytte kunstarter sammen og at knytte Danmark sammen i dette projekt.

Den gnist, der skulle tænde det hele, var Olivier Messiaens Kvartet til tidens ende – et værk med afsæt i Johannes Åbenbaring, skrevet i en tysk koncentrationslejr og uropført af fanger herfra. Opførelsen af stykket på Holbæk Kunsthøjskole satte en del elever herfra i gang med lave store malerier af dette indtryk. Disse mandshøje og meget farverige billeder blev sendt til Kolding, hvor MGK-elever samt en lokal komponist, Gitte Viuff, under ledelse af Mogens Christensen på forskellig måde lavede musik med direkte afsæt i billederne gennem længere tid. Kompositionerne blev sendt videre til Danseværket i Aarhus, der herefter udarbejdede en moderne koreografi til musikken.

Trådene blev samlet ved en indholdsrig koncert i Odensekonservatoriets sal med lyd-, lys-, danse- og billedindtryk, der vendte op og ned på traditionel koncertform. Og lod alle kom ind i kunstens inderste gennem en righoldighed af indgange.

Se artikel i Dansk Musikpædagogisk Forenings blad, Modus.