<< Alle projekter

Lydhør

- et projekt i Musikalliancen

Projektet var centreret om landets ældste amatørsymfonior-kester, Euphrosyne og Korsager skole i Husum. Det var et ønske fra orkesteret, at forbindelsen mellem orkestret og den skole, hvor man havde sine ugentlige prøver, skulle være stærkere.

Dette foldede sig dels ud med gratis instrumentalundervisning til en del af skolens elever, dels en samskabelse af et nyt værk til orkesteret. Instrumentalundervisningen fortættede sig til både en instrumentbank og en decideret orkesterklub. Som overordnet instans for disse og en del kommende aktiviteter dannede man Musikalliancen med Ninna Urhammer som forkvinde.

4.børn-og-instrumentertrompet_piger

Den samskabende proces foldede sig ud ved, at Mogens Christensen komponerede tre satser til orkesteret og undervejs tog nogle af værkets idéer med til de fem involverede klasser på skolen med henblik på, at de udviklede deres udgave af disse idéer. Hele processen foregik gennem hele foråret 2016 og kulminerede med en stor koncert for orkester og børn i april.

Projektet som helhed støttet af Københavns Kommune, Lokaludvalget i Brønshøj-Husum og Kunstfonden (legatudvalg og huskunstnerordning)

Fotograf: Kaj Bonne