<< Alle projekter

Ears Wide Open

– intercultural dialogue through creative musical processes

EARS WIDE OPEN foregik i Egypten og i Danmark og var finansieret af midler fra Udenrigsministeriet (DEDI). Projektet forløb over 3 måneder og afprøvede muligheden for med abstrakt kommunikation – som lyd, sang og bevægelse – at skabe en anden type dialog mellem den arabiske/egyptiske og den vestlige/danske verden. Den helt bevidste omgåelse af ord og begreber i disse kommunikationstyper var særdeles fremmende for en mere direkte og nærværende kommunikation.

Initiativtageren, musiketnolog drs. Eva Fock, havde allieret sig grundigt med sangeren Malene Bichel og Mogens Christensen, der begge har meget stor erfaring med forskellige indfaldsvinkler til instant composition, samt komponist og direktør, dr. Nahla Mattar, fra Kairo.

Afprøvningerne i Egypten skete både i velplejede børne-/ungemiljøer, på et danskstøttet bibliotek i en fattig bydel og på flere væresteder for børn og unge i den absolut tunge afdeling. For voksne antog projektet karakter af masterclass for professionelle musikere (se et af resultaterne med Awtar-kvartetten her) og musikstuderende på Helwan Universitet samt koncerter.

Se mere på projektets