<< Alle projekter

Ciclo

– et projekt om bæredygtighed og kunstnerisk læring

Flere begivenheder stod faddere til dette projekt:

Den UNESCO-funderede Art Educationtanke bygger på iværksættelse af et frugtbart samspil i det rum, der opstår, når kunst og undervisning mødes. Den danske nationalkommission besluttede, at musik dette år skulle være den bærende kunstart i det danske bidrag til Art Education og tog derfor kontakt til danske og brasilianske musikpartnere, heriblandt Levende Musik i Skolen.

Komponist og professor Mogens Christensen udformede et koncept, hvor bæredygtighedstanken skulle skabe tanker og interesse hos børnene med kunstneriske midler. Projektet inddrog ti danske 4. og 5. klasser fra fire kommuner i forskellige egne af landet samt professionelle komponister og musikere til at strukturere og kvalificere børnenes kunstneriske processer og udtryk. Desuden blev flere skoler i Rio involveret.

Projektets navn, Ciclo, betyder cyklus på portugisisk og henviser til både projektets tematiske fokus på bæredygtighed og til nogle af de musikalske processer, komponisterne satte i spil med børnene.

Mogens Christensen var kunstnerisk leder af projektet, mens arbejdet i  klasserummene blev udført af komponist og musikformidler Marcela Lucatelli samt FIGURA (komponist Peter Bruun og kontrabassist Jesper Egelund). Levende Musik i Skolen stod for den betragtelige organisationsopgave.

Projektet blev afsluttet med koncerter, hvoraf de fleste indbefattede brasilianske musikere. Koncerten på Kulturværftet i Helsingør blev indledt med en tale af Børne- og Undervisningsminister Christina Antorini.

Se artikel fra Dansk Sang 1, 2013, i forløbende enkeltsider eller i opslag.

Samarbejdspartnere: UNESCO (Nationalkommissionen i Danmark), Børne- og Undervisningsministeriet, Børnekulturens Netværk (Kulturministeriet), Det Danske Kulturinstitut (i Danmark og i Rio de Janeiro ), Levende Musik i Skolen, Danmarks Radio, Syddansk Musikkonservatorium, Segundo Turno Cultural (Rio de Janeiro), FIGURA, Aarhus, Helsingør, Mors og Guldborgsund Kommuner samt bystyret i Rio de Janeiro.