<< Alle projekter

Carl Nielsen OG Carl-Nielsen

Carl Nielsen-værker spejlet i værker af Anne Marie Carl-Nielsen

Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen og komponisten Carl Nielsen var et af sin tids meste interessante powerpar. Allerede efter deres første stormfulde crush i Paris som purunge lavede de en kunstnerisk pagt med hinanden.

Det efterfølgende ægteskab blev stormfuldt, og er beskrevet i nyere tid helt ned til mindste detalje. Måske er det på tide at lade deres – dybest set: private – forhold ligge og fokusere på deres enestående kunstnerisk sammenhold. Her bliver det mest i kunstnerisk (og pædagogisk) form.

Hvor hun i en del af sin produktion gjorde brug af sin mand, var det modsatte ikke tilfældet … Før nu, hvor nogle af Carl Nielsens klaverstykker bliver af Mogens Christensen spejlet gennem hendes værker.

Indtil nu er musikken i Humoreske-Bagateller spejlet over nogle skulpturer af dyr til en legetøjssuite:

Det færdige projekt munder ud i:

Initiativtagerene er pianist Kristine Thorup og komponist Mogens Christensen i nært samarbejde med Carl Nielsen Museet i Odense og Anne Marie Carl-Nielsens fødehjem, Thygesminde.

Det komplekse projekt med komponering, fremførelse, CD og pædagogisk materiale for klaverelever er generøst støtte af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, og af Statens Kunstfond.