<< Alle projekter

En finger med i spillet

Anastasis

EN FINGER MED I SPILLET var et samarbejdsprojekt mellem Levende Musik i Skolen, Aarhus SymfoniorkesterAarhus Sinfonietta, Klüvers Big Band, en del skoler i Aarhus-området.

Projektet forløb med planlægning og skolebesøg i efteråret 2002 og nåede sin kulmination 8. marts 2003 med koncerter og optrædener i Aarhus Musikhus og hos naboen, Grans Danseteater. Mogens Christensen havde været med i overordnet planlægning, udvikling af byggestens materiale i symfoniorkesteret og som kompositionsansvarlig for projektet med Aarhus Sinfonietta.

Dette delprojekt gik under navnet Anastasis, da udgangspunktet var Per Kirkebys 500 m2 store lofts- og vægmaleri i Auditoriebygningen på Aarhus Universitet. To klasser blev bedt om at medbringe liggeunderlag. Herefter fik de lov at vælge et sted at ligge de næste 20 minutter. Kun for helt stille og hver for sig at iagttage en detalje af det store billede.

Disse indtryk blev herefter med hjælp fra sinfoniettaens musikere omsat til umiddelbare lyde og bevægelser. Ved klassebesøgene de næste tre uger fik disse lyde form. Og kunne i første omgang fremføres i Auditoriehuset. Denne gang var det flere hundrede forældre, søskende og bedsteforældre, der lå rundt omkring på gulvet på liggeunderlag og lod sig “pakke ind” af såvel maleri som den nye musik, klasserne og musikerne fremførte.

Ved koncerten på Grans Danseteater blev maleriet inddaget ved at projicere detaljer af det i rummet, mens klasserne spredt i rummet fremførte deres musik. Herudover fremførte Aarhus Sinfonietta Mogens Christensens Anastasis – et stykke, der var inspireret af såvel maleri som – i denne version – børnenes musik.

Se artikel om hele projektet i Nyhedsbrevet fra LMS. Desuden blev hele projektet nøje beskrevet i bogen De Kom Po No.

Aarhus Sinfonietta indspillede en omarbejdet version af Mogens Christensens værk, Anastasis.