REJSE I KROPPENS LYDE var et samarbejdsprojekt mellem Elling skole, Aalborg Symfoniorkester, psykolog Helle Jensen, kropsterapeut Bjørn Winther, Ny Musik Frederikshavn/Nordjyllands Unge Tonekunstnere og musikkonservatoriet i Esbjerg.
Den lille Elling skole nord for Frederikshavn var i 00’erne ofte i de landsdækkende medier, fordi skolen anvendte metoder, som nogen forbandt med religiøs meditation. De anvendte øvelser var dog ganske uskyldige: et par minutters fokus på åndedrættet eller tømning af hovedet for tanker. Eller en walk-of-attention, hvor eleverne i 4-5 minutter samlet, men helt stille, gik i den omliggende natur for at lægge mærke til lyde. Psykolog Helle Jensen og kropsterapeut Bjørn Winther havde desuden gennem flere år arbejdet på skolen med henholdsvis omgangsforhold og krop.
Tankerne om at lave et stort projekt med hele skolen i en hel uge med fokus på at lytte til kroppen var derfor ikke fremmede. For at få inspiration blev der lavet en gennemgang af kroppen bl.a. det rytmiske ventilationssystem (hjerte og lunge), den højfrekvente kommunikation i nervebanerne og forestillingen om en egenfrekvens for mennesket (en meget dyb tone).
En del ville arbejde med åndedrætslyde, andre med hjerte (ikke kun puls, men også den mere komplekse sammentrækning med flere hjertekamre), atter andre blev fascineret af det store hul mellem de meget høje og dybe toner (nerve og egenfrekvens). Og skønt der også var børn, der fokuserede på fordøjelsessystemet, kom der ikke et eneste bud, der handlede om bøvse- og pruttelyde …
Projektet fra støtte af Frederikshavn kommune, Musikkonservatoriet i Esbjerg og Kulturministeriet.
Dagbladet Nordjyske lavede tre artikler om projektet, Mavens rumlen, Fra lydkaos til koncert og Koncerter med kroppens lyde.
Projektet blev med en større bevilling fra Kulturministeriets Forskningsudvalg dokumenteret og almengjort som en guide i mulige rollefordelinger mellem lærer og besøgende kunstner. Den lille bog hedder Det glemmer jeg aldrig og kan lånes her.